Partners en acties 2020

 

In het najaar organiseert Serve the City Rotterdam de benefietactie Sint voor Kint. Met deze actie halen we geld op voor kinderen die opgroeien in armoede zodat ook zij met het Sinterklaasfeest een cadeau kunnen ontvangen van hun ouders of zelf een cadeau kunnen uitzoeken in de speelgoedwinkel.


We zijn enorm dankbaar dat we dankzij de betrokkenheid en fantastische inzet van zoveel mensen in 2020 het geweldige resultaat van €51.500,- hebben behaald! Hiermee hebben we 2575 cadeaubonnen kunnen uitdelen aan Rotterdamse gezinnen in armoede, via de Voedselbank Rotterdam en diaconale projecten in de stad.

 

Acties

In het najaar zijn er onder de huidige omstandigheden op creatieve manieren mooie sponsoracties georganiseerd. Zoals de 3x3 kruidnotenactie, sponsorloop, escaperoom, statiegeldflessen inzameling en verschillende verkoopacties. Daarnaast hebben we ook heel veel donaties mogen ontvangen van kerken, bedrijven en persoonlijke giften. Iedereen die een steentje heeft bijgedragen: enorm bedankt!

Met deze actie ontvangen 2575 kinderen en hun gezinnen een positieve en vreugdevolle herinnering in deze decembermaand! Een uitdeelpunt liet ons weten: ‘Mensen waren heel verrast en blij dat ze nu gewoon een keer naar de speelgoedwinkel kunnen en zonder zorgen iets kunnen uitzoeken voor hun kinderen.’ 
 
En een ouder reageerde dankbaar: ‘Wat ongelooflijk fijn dat we deze cadeaubonnen mogen ontvangen. Op deze manier kunnen onze kinderen tóch de cadeaus krijgen die we als ouder zo graag willen geven maar waar eigenlijk de financiële ruimte niet voor bestaat. Heel erg bedankt en hele fijne dagen gewenst!’ 

 

Partners

In 2020 hebben onderstaande groepen, kerken, bedrijven en fondsen een bijdrage geleverd aan Sint voor Kint. Naast deze partners zijn er ook veel persoonlijke giften binnengekomen waar we heel dankbaar voor zijn!

 

Kerken en Groepen

Alexanderkerk, ArkRank Gemeente, Casa de restauracion Sinaï, CGK Rehobothkerk, City Salt, De Brandaris, Europoort International Church, Geloven in Spangen, Geloven in BoTu, Gereformeerde Kerk Maranathakerk Rhoon, GKV Delfshaven, GKV Rotterdam Centrum, Goud van Noord, Groene Tuinkerk, Hart voor West, Hervormde Gemeente Rotterdam Centrum, Hervormd Kralingen, Hervormd IJsselmonde, Hillegondakerk, Koningskerk, Laurenspastoraat, Leger des Heils, NGK Overschie, Noorderlicht Charlois, Noorderlicht Oranjekerk, Noorderlicht Prinsekerk, Oude Kerk Charlois, Pelgrimvaderskerk, Petrakerk, Protestantse Gemeente Rotterdam Zuid, Prinsekerk, Protestants Kralingen i.w., PKN Hoogvliet, PKN Overschie, PKN De Wingerd, Pinkstergemeente Rotterdam Zuid, De Samaritaan, Scots Church Rotterdam, Wijkgemeente Credo, Wijkpastoraat Bloemhof.

 

Bedrijven

CMW Consultancy, Bruna Ouddorp, Hunter Douglas, Intertoys, Lang Leve Speelgoed, Naaiatelier Stof'Irma, Slagerij D.P. van der Meer, Verbuilding

 

Fondsen en Subsidie

Armoedefonds, De Lichtboei, Sint Laurensfonds, St. Kindertehuizen Rotterdam, St. Steunfonds Jeugdbescherming Rotterdam, St. Pieter Arie van der Kooijfonds en Gemeente Rotterdam.


 

Bedankt!

Het is mooi om te zien dat mensen door de Sint voor Kint acties bewust worden van de armoede onder Rotterdamse kinderen én dat we dankzij de fantastische inzet van zoveel mensen deze Rotterdamse kinderen en hun gezinnen een blijvende, positieve en vreugdevolle herinnering kunnen geven!

Namens de ouders en kinderen: Bedankt!De benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam. Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl​