Partners en acties 2019


In het najaar organiseert Serve the City Rotterdam de benefietactie Sint voor Kint. Met deze actie halen we geld op voor kinderen die opgroeien in armoede zodat ook zij met het Sinterklaasfeest een kado kunnen ontvangen van hun ouders of zelf een kado kunnen uitzoeken in de speelgoedwinkel.
 

Door de fantastische inzet van heel veel mensen hebben we dit jaar een geweldige opbrengst van €40.000,-. Hiermee hebben we 2000 kadobonnen kunnen uitdelen aan Rotterdamse gezinnen in armoede, via de Voedselbank Rotterdam en diaconale projecten in de stad.

 

Acties

In het najaar zijn er diverse sponsoracties georganiseerd, zoals taartenverkoop, sponsorloop rondom de Kralingse Plas, inzameling van lege statiegeldflessen, fooienpot en collectes in kerken. Daarnaast hebben we ook heel veel donaties mogen ontvangen. Iedereen die een steentje heeft bijgedragen: enorm bedankt!

Met elkaar hebben we genoeg geld opgehaald om 2000 kadobonnen te kunnen uitdelen via de Voedselbank Rotterdam en via onze maatschappelijke partners in de stad. Voor deze gezinnen is het heel waardevol om een keer iets extra’s te kunnen geven aan hun kinderen. Een gezin reageerde dankbaar: ‘Het is heel bijzonder want wij hebben al ons geld nodig om de huur te betalen of eten te kopen. Aan kado’s kunnen we nooit denken, maar nu kunnen we voor één keer dus iets leuks kopen.’

 

Partners

In 2019 hebben onderstaande groepen, kerken, bedrijven en fondsen een bijdrage geleverd aan Sint voor Kint. Naast deze partners zijn er ook veel persoonlijke giften binnengekomen waar we heel dankbaar voor zijn!

 

Kerken en Groepen

Alpha en Omega Christengemeente Rotterdam
Credokerk, Protestantse wijkgemeente Slinge
De Dios es el poder OIME
De Samaritaan
EC Europoort 
Evangelische Gemeente Ommoord
FCCR (Filipijnse Katholieke Kerk Zuid)
Geloven in Spangen
GKV Delfshaven
GKV Rotterdam Centrum 
Glorious Chapel
Groene Tuinkerk
Hart voor West
Hervormde Gemeente Rotterdam Centrum 
Hillegondakerk
Jezus Licht der wereld
Johanneskerk
Kathedraal
Laurenspastoraat 
Maaskant Open Grenzen
New Life
New Steps
NGK Overschie
Noorderlicht Prinsekerk
Noorderlicht Oranjekerk
Open Hofkerk, Protestantse wijkgemeente Slinge
Pelgrimvaderskerk
Protestantse Gemeente Rotterdam Zuid
De Wingerd
PKN Hoogvliet 
PKN Krimpen
PKN Overschie
Prinsekerk
Protestants Kralingen i.w. 
Scots Church Rotterdam
Vredeskerk, Protestantse wijkgemeente Slinge

 

Bedrijven

CMW Consultancy
VOF Moerkerken Verhuizingen en Transport
Hunter Douglas
Johan Ros Makelaar
Samen 010
De Specialiteit locatie Tiendhove, De Burcht en Lageland
Intertoys

 

Fondsen

St. Pieter Arie van der Kooijfonds
St. Steunfonds Jeugdbescherming Rotterdam
Sint Laurensfonds
De Lichtboei
St. Kindertehuizen Rotterdam
Gemeente Rotterdam Subsidie


 

Bedankt!

Het is mooi om te zien dat mensen door de Sint voor Kint acties bewust worden van de armoede onder Rotterdamse kinderen én dat we dankzij de fantastische inzet van zoveel mensen deze Rotterdamse kinderen en hun gezinnen een blijvende, positieve en vreugdevolle herinnering kunnen geven!

Namens de ouders en kinderen: Bedankt!



De benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam. Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl​