Escaperoom SURPRISE

 

Speel thuis, op school of in de kerk de escaperoom SURPRISE met je gezin, huisgenoten, jeugdgroep of een paar vrienden. Lukt het jullie om genoeg geld over te houden voor Sinterklaascadeaus?

 

Speciaal voor de benefietactie Sint voor Kint heeft Verbuilding een escaperoom gemaakt. Nodig thuis vrienden uit of speel het spel in de klas. In het spel stap je de woonkamer binnen van een gezin met een krappe beurs en probeer je het huishoudboekje op orde te krijgen. Lukt het jullie om binnen de tijd te 'ontsnappen' en geld over te houden voor Sinterklaascadeaus? 
 

Hoe werkt het?

Wijs een spelleider aan die deze escaperoom voorbereidt. Deze persoon print de onderdelen van de puzzels uit en legt alle benodigdheden klaar in de ruimte waar het spel gespeeld wordt. Tijdens het spel kan de spelleider tips geven als de spelers er niet uitkomen.

In de handleiding wordt de escaperoom stap voor stap uitgelegd voor de spelleider. Per puzzel staat hierin de beschrijving en de oplossing van de puzzel. Bedenk dus van te voren wie het spel klaar maakt en de escaperoom inricht! 
 

Voor wie?

De escaperoom is het meest geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar en voor volwassenen. Het spel kan met ongeveer 2-6 spelers gespeeld worden, exclusief de spelleider.
 

Wat is een escaperoom?

Tijdens het spelen van een escaperoom worden de spelers ‘opgesloten’ in een ruimte. Door middel van het oplossen van puzzels, vragen en raadsels kunnen zij ‘de sleutel’ vinden om te ontsnappen. Dit ontsnappen moet binnen een bepaalde, vooraf afgesproken, tijd gebeuren. Bijvoorbeeld 30 of 45 minuten. 

De puzzels verschillen in moeilijkheid. In de meeste gevallen zullen eerst een aantal onderdelen bij elkaar gezocht moeten worden voordat de puzzel opgelost kan worden.
 

Waar speel ik het spel?

De ruimte om deze escaperoom te spelen, hoeft niet aan veel eisen te voldoen. Het kan een woonkamer, schoolklas of clubruimte zijn. De spelers moeten zich er in kunnen bewegen, zonder dat je elkaar snel in de weg loopt. Idealiter is er in de ruimte de mogelijkheid om wat puzzels te verstoppen, bijv. onder een tafel of stoel, tussen boeken, onder een kleed of achter een schilderij. Dat maakt het extra leuk. En wees natuurlijk vooral ook zelf creatief :).

Afhankelijk van je groep en de ruimte kan je zelf bepalen hoe goed je de verschillende onderdelen wilt verstoppen. Hiermee kan de speeltijd van de escaperoom dus ook verlengd of ingekort worden. 
 

Klik op onderstaande link om de escaperoom te downloaden. Let op: de handleiding bevat ook de oplossingen van de puzzels. Daarom is deze handleiding alleen voor de spelleider:

 

Download hier de handleiding escaperoom SURPRISE


 

Doneer!

Deze escaperoom wordt je gratis aangeboden. Wil jij gezinnen in armoede een hart onder de riem steken? Dan is een donatie voor Sint voor Kint van harte welkom! Dit kan op 2 manieren:
 

  1. Stort jouw bijdrage op het volgende rekeningnummer (ANBI erkend):
    NL21 TRIO 0338 8152 28
    t.n.v. Stichting Samen 010
    o.v.v. Sint voor Kint escaperoom
     
  2. Of doneer eenvoudig met iDeal via de doneerknop van Stichting Samen 010.

 

Bedankt voor jouw bijdrage &
veel speelplezier en verbeelding toegewenst!


 

Over Verbuilding

Verbuilding is gestart vanuit jarenlange ervaring in het werken met kinderen en gezinnen, op school, in de kerk en op straat. Vanuit die ervaring zijn nu de pop-up escaperooms ontstaan. Deze escaperooms zijn gericht op kinderen. Ze zijn uitdagend en informatief. De droom van Verbuilding is om mensen, groot of klein, met elkaar te verbinden, te versterken en hen mee te nemen in verwondering.

De escaperooms van Verbuilding hebben een pop-upkarakter. Ze kunnen dus verschijnen in woonkamers, op school, in de kerk, op kamp of in een wijkgebouw. Dat maakt de escaperooms uniek en gemakkelijk aan te passen aan elke situatie. Verbuilding is flexibel en gaat graag in gesprek om te kijken wat nodig is om deze escaperoomervaring bij jou tot een succes te maken!

Mocht je vragen hebben over deze escaperoom SURPRISE of wil je weten wat Verbuilding nog meer te bieden heeft? Stuur dan een e-mail naar: info@verbuilding.nl of bekijk de site: www.verbuilding.nl
 
 

Over Sint voor Kint

Sint voor Kint is de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede. Van de opbrengst geven we de ouders rond Sinterklaas een cadeaubon van de speelgoedwinkel waarmee zij zelf een cadeau kunnen kopen voor hun kinderen. Meer informatie over Sint voor Kint

Voor gezinnen die het niet breed hebben is het heel bijzonder en waardevol om als ouder een keer iets extra's te kunnen geven aan je kind. Namens de ouders en kinderen: ‘Enorm bedankt!’


De benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam. Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl