Sponsoractie ideeën

Door middel van sponsoracties willen we de armoede onder Rotterdamse kinderen onder de aandacht brengen en tegelijkertijd mensen de mogelijkheid geven iets te betekenen voor deze gezinnen. Kom in actie en organiseer een sponsoractie die bij jou past.


Rekening houdend met de geldende corona-maatregelen zullen de sponsoracties er dit jaar iets anders uitzien. We denken graag mee over de mogelijkheden die er wel zijn, dus neem vooral contact met ons op als je vragen hebt of even wilt overleggen.
 

Wil jij een sponsoractie organiseren voor Sint voor Kint? Kies een leuke actie hieronder of verzin zelf een creatieve manier om geld in te zamelen.

 

 

Voorbeelden:

 

1. Organiseer een benefietevent

Benefietdiner, pannenkoekenfeest, workshop of bingo

Organiseer een mooie avond in je kerk, buurt, vereniging, sportclub of op je werk. Jullie hebben een gezellige tijd en door entree of verkoop haal je geld op voor Sint voor Kint.
Voorbeelden: Pannenkoekfeest, Diner, Bingo, Concert, Lady's night, Rommelmarkt, Creatieve workshop, Sportclinic

 

2. Laat je sponsoren

Challenge, sponsorloop of heitje voor karweitje

Bedenk een leuke manier om je te laten sponsoren. Doe met een groep een challenge, kom samen in actie en laat je daarvoor sponsoren door anderen.

Voorbeelden: Sponsorloop, Heitje voor karweitje, Baarden scheren voor het goede doel

 

3. Verkoop voor Sint voor Kint

Chocoladeletters, kruidnoten of handgemaakte dingen

Verkoop lekkernij of leuke (zelfgemaakte) spullen voor Sint voor Kint.
Voorbeelden: Kerstkaarten, Poffertjes, Taarten of koek bij de koffie, met kinderen bakken en het lekkers verkopen zoals de 3x3 kruidnoten-bakactie

 

4. Verzamel lege statiegeldflessen

Leuk met kinderen en makkelijk te organiseren

Dit is een leuke actie om met kinderen te doen. Verzamel met de klas, in de buurt en kerk lege statiegeldflessen en lever ze in bij de supermarkt. Hoe eerder je begint, hoe meer flessen je kunt inzamelen en hoe hoger de opbrengst!

 

5. Collecte

Houd een extra collecte in je kerk 

Vraag aan de diaconie of zij een collecte willen inplannen of een gift willen geven voor Sint voor Kint. 


 

Laat ons weten welke sponsoractie jij organiseert, we komen graag bij je langs!  Mail naar info@servethecityrotterdam.nl.


We hopen dat deze voorbeelden jou weer op ideeën heeft gebracht voor een passende sponsoractie. Heb jij zelf suggesties voor acties die hier nog niet tussen staan dan horen we dat natuurlijk graag.

Bekijk de voorbeelden uit de praktijk ter inspiratie!
De benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam. Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl​