Benefietactie Sint voor Kint: Doe mee!

want elk kind verdient een Sinterklaaskado


Sint voor Kint is de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede, zodat ook zij een kado kunnen krijgen met Sinterklaas.


In Rotterdam groeit 1 op de 5 kinderen op in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Geregeld blijft er geen geld over voor nieuwe kleren, vakantie of  –  een Sinterklaaskado. Met onze benefietactie willen we deze gezinnen daarom een hart onder de riem steken.
 

Sponsoracties

Bestel heerlijke pasteitjes of meld je aan voor het benefietdiner

Doneren is nog nooit zo lekker geweest! 

 

Proef Spangen met heerlijke handgemaakte pasteitjes in de smaken vegetarisch en kip. De pasteitjes worden per 5 stuks verkocht, een pakketje pasteitjes kost €12,50 en kunnen in de laatste week van november 2021 worden opgehaald in weggeefwinkel Yess! (Rosenveldtstraat 54, Rotterdam). Bestel direct het aantal pasteitjes via de website van Yess! 

Op zaterdag 20 november organiseert Geloven in Spangen van 18:00 - 20:30 uur een heuse benefiet-experience: een avond waarbij je geniet van een heerlijk diner met invloeden uit verschillende keukens (Surinaams, Aziatisch, Europees en Afrikaans). Tijdens het diner maak je ook op een leuke en laagdrempelige manier kennis met Geloven in Spangen. Welkom! Kosten: €15,00 per persoon  Meld je nu aan voor het diner via info@geloveninspangen.nl of 06-11149085
 

Ga direct naar de informatie over de Speculaaspoppen verkoopactie, 3x3 Kruidnotenactie, Sponsorloop of Escaperoom.


Van de opbrengst geven we de ouders rond Sinterklaas een kadobon van de speelgoedwinkel waarmee zij zelf een kado kunnen kopen voor hun kinderen. Een moeder zei dankbaar: ‘Het is zo fijn om eindelijk eens iets te kunnen geven aan mijn kind in plaats van altijd maar ‘nee’ te moeten zeggen!’.

 

Elk jaar zetten groepen leuke acties op voor Sint voor Kint, zoals het verkopen van lekkernij of zelfgemaakte dingen, een sponsorloop, creatieve workshop, het inzamelen van lege statiegeldflessen, een benefietavond of een collecte. Doe ook mee en kom in actie met je kerk, vereniging, vriendenkring, collega's of steun de actie met een gift.

Ons doel voor dit jaar is om 2000 kadobonnen uit te delen, zodat ook kinderen die opgroeien in armoede een keer iets extra’s kunnen krijgen zoals een Sinterklaaskado.

 

Help je mee?

zodat we zoveel mogelijk kinderen blij kunnen maken

 

Organiseer een actie in de kerk, op de sportclub, met je klas, collega’s, jeugdgroep of vrienden. Verkoop lekkere chocoladeletters en kruidnoten of organiseer een benefiet(bezorg)maaltijd. Vraag een vaste of vrijwillige bijdrage en combineer op die manier een leuke activiteit met het goede doel! 

 

Bekijk de sponsoractie ideeën en kies een actie die bij jou past!


We denken graag mee over de mogelijkheden die er zijn binnen de geldende corona-maatregelen, neem daarom vooral vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt of even wilt overleggen via info@servethecityrotterdam.nl.
 

Mocht een sponsoractie organiseren niet lukken, dan is een donatie uiteraard ook van harte welkom! 
 

De opbrengst van je sponsoractie en donaties kunnen vóór 20 november eenvoudig overgemaakt worden met iDeal via de doneerknop van Samen 010 of op het rekeningnummer NL21 TRIO 0338 8152 28 t.n.v. Stichting Samen 010 o.v.v. Sint voor Kint. Na 20 november maken we de balans op en delen we de kadobonnen uit. Stichting Samen 010 heeft een ANBI status en alle giften die binnenkomen worden gebruikt voor de aanschaf van kadobonnen. 
 

 

Waarom?

de reden waarom wij de benefietactie Sint voor Kint organiseren


In Rotterdam moeten veel gezinnen rondkomen met een krappe beurs. Iets extra's zoals een Sinterklaaskado zit er voor de kinderen vaak niet in, daar is gewoon geen geld voor. Het leefgeld van een gezin met een krappe beurs is vaak niet meer dan €50,- per week. Daarom willen we juist voor deze kinderen iets extra's doen!


Tot 20 november doen verschillende groepen, kerken en particulieren mee aan de actie door het organiseren van een sponsoractie, collecte of het geven van een gift. Met de acties willen we de armoede onder Rotterdamse kinderen onder de aandacht brengen en tegelijk een mogelijkheid bieden iets te betekenen voor deze gezinnen.

Het is mooi om te zien dat mensen zich voor anderen inzetten door het organiseren van sponsoracties. Zoals een ouder het verwoordde: 'Dit is een leuk gebaar. Want er zijn zat mensen die in de moeilijkheden zitten, die de kinderen geen kadootjes kunnen geven met Sinterklaas. Dit is voor hun een leuk gebaar dat de mensen eromheen meeleven.' 


We kunnen met deze actie de situatie van deze gezinnen niet principieel veranderen, maar de gezinnen wel een teken van steun en bemoediging geven.


Twee gezinnen hebben voor ons op papier gezet hoe het is om rond te moeten komen met een krappe beurs.
Verhaal van een gezin dat leeft van 70 EUR per week
Verhaal van een gezin dat een kadobon kreeg van Sint voor Kint
 

Escaperoom 

Ervaar hoe het is om in de schoenen te staan van een gezin in armoede in aanloop naar Sinterklaas: Download onze Sint voor Kint Escaperoom!


 

Wat gebeurt er met de opbrengst?

Van de opbrengst van Sint voor Kint geven we gezinnen met een inkomen rondom de armoedegrens een kadobon van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- waarmee de ouders zelf een kado kunnen kopen voor hun kinderen. Hieronder vallen alle gezinnen die een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam en gezinnen die we bereiken via onze diaconale partners in verschillende wijken van Rotterdam. Meer over de achtergrond van de actie


 

Wat kan ik doen?

Organiseer een sponsoractie, collecte of geef een gift: elke actie, groot of klein, maakt het verschil! Heb je een creatieve hobby of sport jij graag? Organiseer dan een creatieve workshop of sport clinic. Verzamel lege statiegeld flessen met een groep kinderen of doe een heitje voor een karweitje. Vraag een vaste of vrijwillige bijdrage en combineer zo een leuke activiteit met het goede doel. Of doe mee met één van de lopende acties.

Laat ons weten wat je plannen zijn en vraag gerust om tips over de mogelijkheden die er zijn in deze tijd. We denken graag met je mee. Stuur een email naar info@servethecityrotterdam.nl of bel naar 010 466 67 22 (Stichting Samen 010: vraag naar de coördinator van Sint voor Kint)

 

 

Doneer

Bedankt dat je de benefietactie Sint voor Kint wilt steunen!

Met jouw donatie kunnen we Rotterdamse kinderen in armoede blij maken met een kadobon van de speelgoedwinkel, zodat ook zij een keer iets extra's krijgen zoals een Sinterklaaskado. 

Maak je bijdrage vóór 20 november over, na deze datum maken we de balans op en delen we de kadobonnen uit.
Bijdragen aan deze actie kan met een donatie via iDeal of door het bedrag te storten op rekeningnummer: 

NL21 TRIO 0338 8152 28  
t.n.v. Stichting Samen 010  
o.v.v. Sint voor Kint 
(ANBI erkend)

 

Voor gezinnen die het niet breed hebben is het heel bijzonder en waardevol om als ouder een keer iets extra's te kunnen geven aan je kind. Namens de ouders en kinderen: ‘Enorm bedankt!’
De benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam. Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl