Maaltijd en Meer in Delfshaven

Maaltijd en Meer geeft een verzorgde maaltijd, liefde en aandacht aan Rotterdammers die kwetsbaar zijn door sociaal isolement en armoede

Categorie: Delfshaven
Adres: De Brandaris, Coloniastraat 25, Rotterdam
Datum: donderdag 30 mei 2019
Tijd: 15:00 - 20:00
Organisatie: Kerken in Delfshaven
Aantal vrijwilligers: max 15
Maaltijd en Meer geeft een complete verzorgde maaltijd, liefde en aandacht aan Rotterdammers en wijkbewoners die kwetsbaar zijn door sociaal isolement en armoede.

Als vrijwilliger kun je op twee manieren meehelpen met dit project:
of help je mee met de praktische dingen: klaarzetten, mooi maken, eten voorbereiden en serveren, opruimen (maar ook dan is er veel ruimte voor contact met de mensen)
of je doet alleem mee als gastheer/gastvrouw en maakt een praatje met de mensen aan tafel.

Let op! Als je praktisch meehelpt met de maaltijd wordt je verwacht om 15u, als je alleen als gastheer/-vrouw meehelpt is de begintijd 17.30u.

Hier volgt een tijdsschema:
15:00 uur kennismaking en opening
15:30 uur klaarzetten zaal en voorbereiden van de maaltijd
17:30 aankomst gastheren/-vrouwen
18:00 uur maaltijd serveren 
19:30 uur opruimen
20:00 uur einde   

Maaltijd en Meer is een initiatief van Evangelische Gemeente De Brandaris en wordt tweewekelijks georganiseerd. In het kader van de Hemelvaartsactie wordt de Maaltijd en Meer op Hemelvaartsdag interkerkelijk georganiseerd. Ook krijgt de avond een extra feestelijke tintje door muziekale begeleiding vanuit de New Life gemeente.

Wil jij meehelpen met deze maaltijd en de bezoekers tracteren op een verzorgde en gezellige avond?
Meld je dan aan als vrijwilliger voor dit project!

In Delfshaven werken de kerken New Life, De Brandaris, GKV Delfshaven, Pelgrimvaderskerk en Aanbiddingscentrum Rotterdam samen om de wijk te dienen.
Daarbij zijn ook de wijkpartners Inloophuis De Brug, Sonrise, Maaltijd en Meer, Laurens en het lokale uitdeelpunt van de Voedselbank betrokken.