Over ons


Serve the City Rotterdam activeert kerken en vrijwilligers om zich in te zetten voor de bloei van Rotterdam. Door onze jaarlijkse acties brengen we mensen in beweging voor de stad: samen met onze partners organiseren we in het voorjaar de Serve the City Hemelvaartsactie en in het najaar de benefietactie Sint voor Kint.

Bij Serve the City werken kerken van diverse denominaties en culturen met elkaar samen om zichtbaar en dienstbaar te zijn in Rotterdam. Over kerkmuren slaan christenen daarbij de handen ineen om zich samen in te zetten voor de stad. We hopen door praktische projecten iets zichtbaar te kunnen maken van Gods liefde.


“Goed om met veel kerken samen te werken aan vrede en herstel van de stad.”


​Serve the City is een beweging in steden wereldwijd. In Rotterdam bestaan we sinds 2005 en sinds 2009 in de vorm van een eigen stichting. In 2016 is Serve the City Rotterdam een project geworden van Stichting Samen 010. Samen 010 faciliteert diverse vrijwilligersprojecten waarbij kerken en vrijwilligers zich inzetten voor de stad.

 

Serve the City International

Serve the City is een internationale beweging van vrijwilligers: We willen op een praktische manier ons leven delen met anderen en de stad dienen. We geloven in de kracht van de kleine dingen want  - veel kleine mensen, die op veel kleine plaatsen kleine dingen doen, kunnen het gezicht van de wereld veranderen.

Serve the City heeft een christelijke achtergrond, we zijn geïnspireerd door Jezus maar staan open voor iedereen die mee wil doen. Ons geloof inspireert ons om betrokken te raken bij Rotterdam en de mensen die er wonen. We willen Gods liefde laten zien en het goede voor de stad zoeken. Iedereen is welkom deel te nemen aan deze beweging, onafhankelijk van zijn religie, nationaliteit of sociale klasse. Doe mee en Join the movement!
 

 

Serve the City Rotterdam

In Rotterdam geven we dit vorm door twee jaarlijks terugkerende acties: de Serve the City Hemelvaartsactie en de Benefietactie Sint voor Kint
 

De Serve the City Hemelvaartsactie is een driedaagse van buurtacties in Rotterdam rond Hemelvaart. Kerken zetten zich samen in voor hun wijk door praktische en sociale acties te organiseren om zich samen voor hun omgeving in te zetten, buurtbewoners te ontmoeten en de wijk mooier te maken. Denk aan een kinderfeest, ouderenmiddag, buurtfeest, inzameling voor de Voedselbank, voetbaltoernooi of schoonmaakactie. 
 

De Benefietactie Sint voor Kint is onze jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Rotterdamse gezinnen met een krappe beurs. We nodigen kerken en andere groepen uit om sponsoracties te organiseren en werven aanvullend geld bij fondsen en bedrijven. Van de opbrengst geven we de ouders rond Sinterklaas een bon van de speelgoedwinkel, zodat ze zelf een kado kunnen kopen voor hun kinderen.
In Rotterdam leeft één op de vier kinderen in armoede. Iets extra’s, zoals een sinterklaaskado, zit er vaak niet in. Daar is gewoon geen geld voor. Juist voor deze kinderen willen we iets extra’s doen en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! 

 

 

Serve the City Manifest 

There’s a line in every city

that separates the rich from the poor,
the strong from the weak,
the haves from the have-nots.
It’s a street, the train tracks,
the river, a sidewalk.

On one side there is safety,
on the other there is danger.
On one side there is security,
on the other, fear.
On one side kids go to college,
work pays well,
needs are hidden behind drawn curtains
and consumable goods.
On the other life is pretty raw.

It’s time to cross the line.

Serve the City mobilizes volunteers
to show kindness in practical ways
to people in need.
We partner with homeless shelters,
refugee centers, orphanages,
and other associations,
and invite volunteers to offer
practical help and support.

Serve the City projects are often simple:
sports, music, arts and crafts,
language courses, games with children,
serving food, and cutting hair.
We are the connection between
the good intentions of people who could serve
and a meaningful opportunity to do so.

And that’s where it starts.
We cross the line from where we are and serve.
But that’s not where it stops.
The dream of Serve the City is everyone serving.
As quickly as possible we invite those we have served
To join us in serving the next time.

Serve the City is for everyone.
It’s a revolution, a serving revolution.
And it’s going to change the world.
We know them by their needs.
What if we knew them by name?

Cross the line.

Serve the City.