Hemelvaartsdag 2020: feest in Rotterdam met taart & muziek!

 

Bekijk nu de prachtige foto's van de acties op Hemelvaartsdag 2020.


De actieperiode 'een hoopvol geluid tussen Pasen en Hemelvaart' hebben we op Hemelvaartsdag samen met de deelnemende kerken feestelijk kunnen afsluiten. We wilden wijkbewoners laten weten dat er aan hen gedacht wordt en oganiseerden daarom samen met onze partners in álle 11 wijken die meedoen met Serve the City een taartenactie met Hemelvaart!

Er zijn in totaal ruim 2650 wijkbewoners verrast met heerlijke taartpunten en op 9 locaties klonk er een gezellig muziek optreden waar bewoners op afstand van konden genieten! 
 

Zo konden we van deze Hemelvaartsdag er samen tóch een feest van maken!


Wij zorgden voor de taarten en de kerken en partners in de diverse gebieden deelden de taarten in hun wijk uit aan wijkbewoners om hen een hart onder de riem te steken.

Daarnaast hebben we op Hemelvaartsdag op 9 plekken in de stad leuke concerten georganiseered voor mensen in verpleeghuizen, senioren en mensen met een beperking. De optredens werden o.a. uitgevoerd door zanger Eddy de Jong i.s.m. 'het Hartje van Rotterdam'. Omdat we op buitenpleinen voor de locaties gespeeld hebben, konden de bewoners op een veilige afstand genieten van het concert!

Daarnaast kon de schoonmaakactie in Overschie op gepaste afstand doorgaan en in Kralingen zijn maaltijden bereid bij nachtopvang Havenzicht.

De mensen waren blij, verrast en dankbaar voor het initiatief van de kerken in hun wijk in deze moeilijke periode. We willen iedereen bedanken die zich bij deze acties met zoveel liefde heeft ingezet!

Bekijk de wijkacties, partners en deelnemende wijken!Mede mogelijk gemaakt door:
De concerten bij wooncomplexen, verpleeghuizen en voor mensen met een beperking werden mogelijk gemaakt door de bijdragen van kerken die meedoen met Serve the City, door Bewonersinitiatief en Fonds RCOAK.

De taartenactie werd mogelijk gemaakt door Stichting Bevordering van Volkskracht, Rabobank Rotterdam en bijdragen van kerken die aangesloten zijn bij Serve the City Rotterdam. Daarbij hebben we er bewust voor gekozen om bij lokale ondernemers een bestelling te plaatsen en hen te steunen nu zij door een moeilijke tijd gaan met hun onderneming. Het zijn bedrijven die zich ook zelf inzetten voor Rotterdam, zoals bakkerijen waar mensen met een beperking werken en horecabedrijven die zich in deze tijd inzetten voor anderen via Hulpkeuken 010 en Stichting Anders.

Dank aan de ondernemers die de taarten hebben verzorgd: Lunchroom Fröbel, Bakkerij Vlinder, Heilige Boontjes Koffie, Urban Bakery, Banketbakkerij Winkelman, Landhuis De Oliphant, Lunchroom Koozie Noordereiland
 

Dank aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om een hoopvol geluid te laten klinken in deze mooie stad!
Serve the City is een beweging van vrijwilligers in Rotterdam die zich op een praktische manier inzetten voor hun stad en is tevens een project van Stichting Samen 010. Serve the City Rotterdam verbindt kerken van diverse denominaties en culturen om samen het goede te zoeken voor hun stad en zoeken daarbij de samenwerking met lokale organisaties in de deelnemende wijken.

Jaarlijks organiseert Serve the City Rotterdam samen met kerken en vrijwilligers de Serve the City Hemelvaartsactie: een driedaagse van diaconale buurtacties rond Hemelvaart in verschillende wijken van Rotterdam. Dit jaar konden de geplande buurtactiviteiten niet doorgaan, maar op creatieve manieren hebbenw we de wijkbewoners wel kunnen laten weten dat we aan hen denken. Dank voor de betrokkenheid van alle vrijwilligers met wie we een hoopvol geluid konden laten klinken door de stad.Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien.