Serve the City acties in tijden van corona
Een hoopvol geluid tussen Pasen en Hemelvaart 2020


Bekijk nu de prachtige foto's en mooie resultaten van onze
acties in tijden van corona 2020!


Jaarlijks organiseren we samen met kerken en vrijwilligers in Rotterdam de Serve the City Hemelvaartsactie: een driedaagse van diaconale buurtacties rond Hemelvaart in verschillende gebieden in Rotterdam. Hier zijn inmiddels rond de 60 kerken in 11 wijken bij betrokken!


Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus krijgt de Serve the City Hemelvaartsactie dit jaar een aangepaste vorm. Stadsbreed organiseren we een kaarten- en kleurplatenactie waar iedereen aan mee kan doen en in de wijken die meedoen met de Hemelvaartsactie zullen we waar mogelijk aangepaste acties organiseren. Daarnaast verruimen we de actieperiode van Pasen t/m Hemelvaart en trappen af met het uitdelen van bloemen met Pasen. Samen met christenen in heel de stad willen we door deze acties een hoopvol geluid laten klinken!

Ieder jaar doen er ruim 500 vrijwilligers mee aan de Hemelvaartsactie, daarom willen we deze periode niet ongemerkt voorbij laten gaan en juist in deze crisis op creatieve manieren de stad dienen en een hoopvol geluid laten klinken. Aandacht in deze tijd kan het verschil maken! Doe je mee?
 

Volg ons ook op Facebook voor updates en foto's van onze acties!

 

Wat gaan we doen?

  1. Bloemenactie: Als aftrap van de actieperiode hebben we met Pasen 120 boeketten uitgedeeld in Rotterdam i.s.m. de Bloemenestafette van Coalitie Erbij. We hebben de bloemen uitgedeeld via onze samenwerkingspartners  aan Rotterdammers die eenzaam zijn om hun te bemoedigen.
     
  2. Kaarten- en kleurplatenactie: In de maand april organiseren we stadsbreed een kaarten- en kleurplatenactie waar iedereen aan mee kan doen. Jij dus ook! Pak pen, papier en schrijf een bemoedigend kaartje of kleur een vrolijke kleurplaat, ook kinderen kunnen natuurlijk meedoen! Ook de kaarten delen we via onze samenwerkingspartners uit aan mensen die nu bijzonder eenzaam en kwetsbaar zijn. Bekijk de fantastische resultaten!
     
  3. Wijkacties: In de 11 wijken waar we de Hemelvaartsactie organiseren gaan we per wijk samen met de lokale partners (waaronder rond de 60 kerken!) kijken naar creatieve manieren om toch gezamenlijk van betekenis te zijn in de wijk, juist in deze crisis! Denk bijvoorbeeld aan een acties met bloemen, kaarten of een schoonmaakactie. Op onze website en Facebook zullen we de komende tijd meer delen over deze acties.
     
  4. Taartenactie en muziek met Hemelvaart: Als feestelijke afsluiting van onze actie van Pasen tot Hemelvaart gaan we op Hemelvaartsdag via onze wijkpartners taartpunten uitdelen in alle 11 Serve the City wijken aan buurtbewoners, en dan vooral kwetsbare groepen. Daarnaast worden er op 4 plekken mogelijk gemaakt door lokale kerken leuke concerten georganiseerd op binnenpleinen van verpleeghuizen en een locatie voor mensen met een beperking.
 

 

Dit jaar kunnen we veelal niet op de geplande manier aanwezig zijn in de wijk, maar we kunnen hen wel laten weten dat we aan hen denken en op die manier met alle vrijwilligers een hoopvol geluid laten klinken door de stad. 

 


 

 


Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl