Dorothee van der Veer

Serve the City Hemelvaart 2020: Taarten en muziek

De actieperiode 'Een hoopvol geluid tussen Pasen en Hemelvaart' willen we feestelijk afsluiten met heerlijke taartpunten en vrolijke muziek!

Taartenactie en muziek 

 

Bekijk hier de prachtige foto's van Hemelvaart!


We kunnen nu geen buurtfeesten organiseren, maar we gaan er tóch een feest van maken deze Hemelvaartsdag! We willen (kwetsbare) wijkbewoners laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Daarom organiseren we met Hemelvaart samen met onze partners in álle 11 wijken die medoen met Serve the City een taartenactie!

Wij zorgen voor taarten en de kerken en partners in de diverse gebieden bepalen bij welke wijkbewoners de taarten uitgedeeld worden en delen de taarten lokaal uit. Veelal gaat het om kwetsbare groepen zoals ouderen of mensen die op straat leven.

Daarbij kiezen we er bewust voor om bij lokale ondernemers een bestelling te plaatsen via o.a. Stichting Anders en Hulpkeuken 010 en hen te steunen nu zij door een moeilijke tijd gaan met hun onderneming. Deze actie is mogelijk door bijdragen van de deelnemende kerken, Stichting Bevordering van Volkskracht en Rabobank Rotterdam.
 

Daarnaast gaan we op Hemelvaartsdag op 9 plekken in de stad leuke concerten organiseren voor kwetsbare groepen: voor ouderen in verpleeghuizen en voor mensen met een beperking. De optredens worden mogelijk gemaakt door bijdragen van de kerken in de betreffende gebieden en o.a. uitgevoerd door zanger Eddy de Jong i.s.m. 'het Hartje van Rotterdam'! Omdat we op buitenpleinen voor de loacties spelen, kunnen de bewoners op een veilige manier genieten van het concert!
 

Op deze manier willen we de actieperiode 'Een hoopvol geluid tussen Pasen en Hemelvaart' samen festelijk afsluiten!

 

Serve the City Rotterdam

Serve the City Rotterdam organiseert jaarlijks de Serve the City Hemelvaartsactie. Een driedaagse actie in het Hemelvaartsweekend waarbij kerken, vrijwilligers en wijkorganisaties samen optrekken om zich gezamenlijk in te zetten voor de wijk. Rond de 60 kerken in 11 wijken in Rotterdam doen mee met Serve the City.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft de Serve the City Hemelvaartsactie dit jaar een aangepaste vorm gekregen. Stadsbreed organiseren we een kaarten- en kleurplatenactie waar iedereen aan mee kan doen en in de deelnemende wijken proberen we waar mogelijk aangepaste acties organiseren. Daarnaast verruimen we de actieperiode van Pasen t/m Hemelvaart en begonnen we deze actieperiode met het uitdelen van bloemen met Pasen. Door deze acties willen we met elkaar een hoopvol geluid laten klinken door de stad.

Elk jaar doen ruim 500 vrijwilligers mee aan de Hemelvaartsactie, daarom willen we deze periode niet ongemerkt voorbij laten gaan en juist in deze crisis op creatieve manieren de stad dienen, mensen bemoedigen en een hart onder de riem steken. Want aandacht in deze tijd kan het verschil maken!

 

Laat je door de acties bemoedigen en inspireren om zelf onderdeel te zijn van deze beweging van een hoopvol geluid in de stad!

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: