Dorothee van der Veer

Slaaf voor een dag

Volg onze voorzitter - word Slaaf voor een Dag en steun
een kampagne tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie

De internetveiling SlaafvooreenDag.nl is gestart door een aantal vrijwilligers. Doel is om de internationale anti-mensenhandelorganisatie The A21 Campaign met €100.000,- steunen. Daarvoor zijn ongeveer 1.000 'slaven' nodig. Bied mee of geef je zelf op als Slaaf voor een Dag. Ron Becker, voorzitter van Serve the City Rotterdam, en vele anderen gingen je voor. De laatste ronde veiligen loopt van 3 januari 2015 t/m 21 februari 2015.

Waarom?
Op dit moment zijn naar schatting 1.500 tot 30.000 mannen en vrouwen in Nederland verkocht door mensenhandelaren. De Nederlandse Nationaal Rapporteur Mensenhandel bevestigde dat er wereldwijd 21 miljoen mensen een hedendaagse slaaf zijn. Door de kampagne wil Slaaf voor een Dag aandacht vragen voor de situatie en geld inzamelen ter bestrijding van mensenhandel.

Veiling?
Door op een slaaf te bieden kun je direct bijdragen aan de strijd tegen mensenhandel. Je kunt je ook zelf aanmelden als 'slaaf' en daarmee een statement maken tegen mensenhandel en geld inzamelen doordat mensen op jou bieden. Als slaaf kun je bij je aanmelding invullen waar je goed in bent, maar in principe kunnen mensen zelf kiezen waar ze jou voor inhuren. Dat is ook het ludieke aspect eraan. Uiteraard gelden hierbij wel de grenzen van eerbaarheid en netheid en natuurlijk bepaal jij je eigen grenzen.

The A21 Campaign
De internationale non-profitorganisatie The A21 Campaign zet zich in voor preventie van potentiële slachtoffers, bescherming van mensenhandelslachtoffers en maakt zich hard voor berechtiging van daders. A21 is gestart in 2008 door internationaal activist en spreker Christine Caine met als doel om slavernij in de 21e eeuw af te schaffen. A21 werkt in Oekraïne, Griekenland, Bulgarije, Groot-Brittanië, Noorwegen, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Thailand en Australië.

Meedoen
Via de website van Slaaf voor een Dag kun je op een slaaf bieden, je als slaaf aanbieden of gewoon een donatie doen voor A21.

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: