Dorothee van der Veer

Sint voor Kint 2021: 2431 kinderen blij met een kadobon!

Geweldig nieuws! Dit jaar zijn er met de benefietactie Sint voor Kint 2431 kadobonnen van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- uitgedeeld aan Rotterdamse gezinnen met een krappe beurs. Dit staat gelijk aan een waarde van €48.620,-! Grote dank aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen om dit fantastische resultaat te behalen!

Sint voor Kint

Sint voor Kint is de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede, want elk kind in Rotterdam verdient een Sinterklaaskado! Van de opbrengst ontvangen de ouders rond Sinterklaas een kadobon van de speelgoedwinkel waarmee zij zelf een Sinterklaaskado kunnen kopen voor hun kinderen.
 

Sponsoracties

In de afgelopen maanden hebben verschillende groepen en organisaties sponsoracties georganiseerd. Zoals een sponsorloop, taartverkoop, speculaaspoppen verkoop met de BONTe Keukentafel, verkoop van heerlijke pasteitjes, inzameling van lege statiegeldflessen en hebben kerken, bedrijven, fondsen en mede Rotterdammers ruimhartig gedoneerd.

Het is hartverwarmend hoe mensen meedoen en met deze actie mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem steken. Veel mensen die samen kleine dingen doen kunnen met elkaar een groot verschil kunnen maken!

Onze stadsbrede Sint voor Kint sponsoracties hebben dit jaar een mooi bedrag opgehaald door verkoop van pasteitjes, speculaaspoppen en kruidnoten en sponsorloop! De opbrengsten in detail: Speculaaspoppen van de BONTe Keukentafel: ruim €1725,- en Sponsorloop: €3920,-. Bekijk de foto's van alle acties op onze facebookpagina.


Reacties

De kadobonnen zijn uitgedeeld via de Voedselbank Rotterdam en maatschappelijke organisaties in de stad. Met deze actie ontvingen 2431 kinderen en hun gezinnen een positieve en vreugdevolle herinnering in deze decembermaand! 

Zoals een ouder het verwoorde: ‘Wat ongelooflijk fijn dat we deze kadobonnen mogen ontvangen. Op deze manier kunnen onze kinderen tóch de kado’s krijgen die we als ouder zo graag willen geven maar waar eigenlijk de financiële ruimte niet voor bestaat. Heel erg bedankt en hele fijne dagen gewenst!’ 
 

Ervaringsverhaal

Wat betekent het voor een gezin om kadobonnen te ontvangen van de benefietactie Sint voor Kint? Lees het hele verhaal van Nasrien en haar vier kinderen in onze blog.
 

Partners

In 2021 hebben onderstaande groepen, kerken, bedrijven en fondsen een bijdrage geleverd aan Sint voor Kint. Naast deze partners zijn er ook veel persoonlijke giften binnengekomen waar we heel dankbaar voor zijn!
 

Groepen en Kerken

Andreaskerk, ArkRank, Bethlehemkerk, Brandaris, Casa de restauracion Sinaï, CGK Rehobothkerk, Crossroads, Christenunie fractie Rotterdam, Europoort International Church, Geloven in Spangen, Geloven in BoTu, GKV Delfshaven, Ichtuskerk Rotterdam Oost, GKV Rotterdam Centrum, Groene Tuinkerk, Hart voor West, Herv. Gem. Rotterdam Centrum, Hervormd IJsselmonde (Pelgrimskerk en Adriaen Janszkerk), Hervormd Kralingen West, Hillegondakerk, ICF Noord, ICF Rotterdam Zuid, IJsseldijkkerk, Immanuel Feijenoord, Kerk van de Nazarener, Koningskerk, Laurenspastoraat, Maaskant Open Grenzen, Methodist Church, New Life, New Steps, NGK Overschie, Noorderlicht Charlois, Noorderlicht Oranjekerk, Noorderlicht Prinsekerk, Oude Kerk Charlois, Pelgrimvaderskerk, Petrakerk, PGRZ (Protestantse Gemeente Rotterdam Zuid) Maranathakerk, PKN De Wingerd, PKN Hoogvliet, PKN Overschie, Prinsekerk, Protestants Kralingen, Samaritaan, Wijkgemeente Credo


Bedrijven

Bruna Ouddorp, De BONTe Keukentafel, Emmaschool, Hunter Douglas, Scosy B.V, Serviceclub Kralingen 
 

Fondsen en Subsidie

St. Steunfonds Jeugdbescherming Rotterdam, Sint Laurensfonds, De Lichtboei, St. Kindertehuizen Rotterdam en Gemeente Rotterdam
Blijf op de hoogte!

Volg ons op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief!
 
P.S. Ook volgend jaar organiseren we weer Sint voor Kint. Wil jij ook meedoen of meer weten over de actie? Stuur een email of bel naar 010 466 67 22 en vraag naar de coördinator van Sint voor Kint.

De benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam. Serve the City Rottedam is onderdeel van stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren naar elkaar om te zien. www.samen010.nl

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: