Elk kind in Rotterdam verdient een Sinterklaaskado! | Elisabeth

Sint voor Kint 2018: 2136 kadobonnen!

Goed Nieuws! De afgelopen weken hebben we met de actie Sint voor Kint veel gezinnen blij kunnen maken. Door de geweldige inzet van zoveel mensen konden we 2136 kadobonnen t.w.v. €20,- uitdelen in de stad. Dit staat gelijk aan een waarde van €42.720,-. 

 

Sint voor Kint

Met de benefietactie Sint voor Kint willen we gezinnen met een krappe beurs een steuntje in de rug geven rondom de feestdagen. In Rotterdam leeft 1 op de 4 kinderen in armoede, iets extra's zoals een Sinterklaaskado zit er voor hen vaak niet in. Daarom doen we juist voor deze kinderen iets extra’s! 

  


Terugblik

Met enthousiasme kwamen verschillende groepen de afgelopen maanden in actie door het organiseren van een sponsoractie, zoals een sponsorloop rondom de Kralingse Plas, verkoop van taarten, kruidnoten, chocoladeletters en andere lekkernij, mensen uitdagen van een minimum inkomen rond te komen, inzameling van lege flessen, een benefietmaaltijd, fooienpot, collecte of donatie. 

Met elkaar hebben we genoeg geld opgehaald om alle gezinnen van de Voedselbank Rotterdam en maatschappelijke projecten in de stad een kadobon van de speelgoedwinkel te kunnen geven. Voor deze gezinnen is het heel waardevol om een keer iets extra’s te kunnen geven aan hun kinderen. Geen zorgen om kado’s, maar een blijvende, positieve en vreugdevolle herinnering! 

We zijn iedereen die zich heeft ingezet enorm dankbaar en danken boven alles God dat we met elkaar weer zo’n mooi resultaat hebben behaald!

 

Reacties

‘Af en toe is het heel moeilijk om uit te leggen: deze keer kan het niet want mama heeft geen geld, maar met die bonnen zijn de kinderen blij. Meestal kijken ze toe, want we hebben het gewoon niet. Ik ben heel dankbaar.’ - reactie van een ouder

‘Ik ben die mensen hartstikke dankbaar, want ze doen het voor anderen en niet voor zichzelf. Je kan je kinderen blij maken, en dat gebeurd te weinig – dat er iets over blijft om je kind blij te maken. Want speelgoed is de laatste keus - je koopt, als je iets hebt, misschien een broek, maar geen speelgoed, dat is overbodig.' - reactie van een ouder
 

'Dit betekent heel veel voor ons, heel erg bedankt!' 

  
 

Blijf op de hoogte!

Volg ons op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief!
 

P.S. Ook volgend jaar organiseren we weer Sint voor Kint. Wil jij ook meedoen of meer weten over de actie? Stuur een email of bel naar 010 466 67 22.


 

Partners

In 2018 hebben onderstaande groepen, kerken, bedrijven en fondsen een bijdrage geleverd aan Sint voor Kint. Naast deze partners zijn er ook veel persoonlijke giften binnengekomen waar we heel dankbaar voor zijn!
 

Kerken en Groepen

Bejaardentehuis Waelestein
Brandaris
Christelijk Gemengd Koor “Delfshaven”
De Echo - Maranathakerk
De Samaritaan
De Wingerd
Dios esta Obrando
EC Europoort 
Filadelfia en PRZ 
Geloven in Spangen
GKV Delfshaven
Glorious Chapel
Groene Tuinkerk
Hervormd Kralingen
Herv. Gem. Rotterdam Centrum 
Hillegondakerk
Johanneskerk
Kom en Zie
Laurenspastoraat
Maaskant Open Grenzen
Michahuis
Natuurlijk in Overschie
Noorderlicht
New Life
NGK Overschie
Oude Kerk Charlois
Pelgrimvaderskerk
Prinsekerk
Protestants Kralingen i.w.
Petrakerk
PKN Hoogvliet
PKN Overschie
Sint Pannekoek 
Thuis in West
Vredeskerk
Wijkpastoraat Bloemhof
 

Bedrijven

De Specialiteit Tiendhove & De Burcht
Hunter Douglas
Intertoys
Johan Ros Makelaar
Sjöcrona - van Stigt Advocates
 

Fondsen

Steunfonds Jeugdbescherming Rotterdam
Stichting de Lichtboei
St. Pieter Arie van der Kooijfonds
Sint Laurensfonds
G.Ph. Verhagen Stichting
Gemeente Rotterdam


Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: