Elisabeth

Sint voor Kint 2017: 1870 kadobonnen voor gezinnen in armoede!

Wat een feest! Door de fantastische inzet van heel veel mensen hebben we dit jaar een geweldige opbrengst van € 37.400,-. Hiermee hebben we 1870 kadobonnen kunnen uitdelen aan Rotterdamse gezinnen in armoede, via de voedselbank en diaconale projecten in de stad.

In de afgelopen weken zijn de Intertoys kadobonnen uitgedeeld, dat leverde heel veel blije en dankbare gezichten op! Het is heel bijzonder dat we álle gezinnen die bekend zijn bij de voedselbank weer een bon konden geven en daarnaast ook nieuwe diaconale partners konden betrekken. In totaal zijn er, naast de voedselbank, 17 diaconale projecten betrokken geweest bij het uitdelen van de bonnen. 


 

Foto's

Bekijk op onze facebookpagina nog meer foto's. 
 

Reacties

‘Oh, dan kan ons kind ook een cadeau kopen voor de surprise.’

‘De reacties waren hartverwarmend, sommige mensen waren er stil van en vertelde dat ze nu toch nog iets konden kopen voor de kinderen. Anderen waren zo verbaasd dat ze bijna een traan moesten weg vegen. ‘Is dit echt voor de kinderen?’ Een verhaaltje over de kinderen. Tot drie keer bedankt. Een stevige handdruk. Het was een hele leuke ochtend en mooi om op deze manier de mensen blij te maken. Namens alle cliënten: Bedankt!’

‘Het is zo fijn om eindelijk eens iets te kunnen geven aan mijn kind in plaats van altijd maar ‘nee’ te moeten zeggen!’

'Mensen waren allemaal verrast en zeer dankbaar. Eén mevrouw zei letterlijk: ‘Normaal weet ik wel wat ik moet zeggen, maar nu sta ik met een mond vol tanden.’'

'Geweldig!! Dank namens mijn kinderen.'

'TOP!!!'
'Superfijn, wat ontzettend lief. Dankuwel!!!'
'“Wow” we kunnen iets leuks kopen voor onze kinderen!'

‘De reacties waren heel leuk, de mensen waren zeer verrast en erg blij dat ze nu toch cadeautjes konden kopen. Er was natuurlijk totaal niet op gerekend en dat maakt het juist zo leuk voor ons om een beetje Sinterklaas te spelen bij het uitdelen.’
 

Terugblik

Voor de 9e keer organiseerde Serve the City Rotterdam de benefietactie Sint voor Kint. Met deze actie halen we geld op voor kinderen die opgroeien in armoede zodat ook zij met het Sinterklaasfeest een kado kunnen ontvangen van hun ouders of zelf een kado kunnen uitzoeken in de speelgoedwinkel.

Er zijn weer heel veel mensen in actie gekomen door bijvoorbeeld taarten te bakken en deze na de dienst bij de koffie te verkopen. Of het verkopen van kruidnoten en poffertjes. Naast al dat lekkers werden er ook creatieve handgemaakte artikelen verkocht, workshops gegeven, maaltijden georganiseerd, opbrengst van een rommelmarkt gedoneerd, lege statiegeldflessen ingezameld en in veel kerken is er een collecte gehouden.

Ook heeft groep 6B van de Tarcisiusschool een hele leuke bijdrage geleverd door zelf thuis leuke sponsoracties te bedenken. Ze hebben super goed hun best gedaan en creatieve sponsoracties bedacht zoals armbandjes maken, je laten sponsoren voor elk doelpunt die je maakt of je juist laten sponsoren voor elke wedstrijd die je verliest. Helpen met tafel afruimen en klusjes in huis, statiegeldflessen inzamelen of een bijdrage uit eigen zak.

 Bedankt!

Het is mooi om te zien dat mensen door de Sint voor Kint acties bewust worden van de armoede onder Rotterdamse kinderen én dat we dankzij de fantastische inzet van zoveel mensen deze Rotterdamse kinderen en hun gezinnen een blijvende, positieve en vreugdevolle herinnering kunnen geven!

Voor deze gezinnen is het heel bijzonder en waardevol om zelf iets extra's te kunnen geven aan hun kinderen. 
Namens de ouders en kinderen: Bedankt!!

 

Partners

In 2017 hebben onderstaande kerken, bedrijven en fondsen een bijdrage geleverd aan Sint voor Kint! Naast deze partners zijn er ook persoonlijke giften binnen gekomen waar we heel dankbaar voor zijn!

 

Kerken

Bethelkerk
Crossroads en Stichting Bricks
De Samaritaan
De Wingerd
EC Europoort
Filadelfia
Geloven in Spangen
Hervormd Kralingen
Hervormde Gemeente Rotterdam Centrum
Hillegondakerk
Johanneskerk
Laurenspastoraat
Maaskant Open Grenzen
Noorderlicht
New Life
NGK Overschie
Pelgrimvaderskerk
PKN Krimpen
Pop up kerk en Atelier VIER
Protestantse Gemeente Rotterdam Zuid
Protestants Kralingen i.w.
Petrakerk
PKN Hoogvliet
PKN Overschie
Rehobothkerk CGK
Vredeskerk
Wijkpastoraat Bloemhof
 

Scholen

Tarciciusschool groep 6B

 

Bedrijven

  Deloitte
Intertoys
Sjöcrona - van Stigt Advocates
 
 

Fondsen

Daniël van der Vorm Stichting
Gemeente Rotterdam
Sint Laurensfonds
Steunfonds Jeugdbescherming Rotterdam
Stichting Pieter Arie van der Kooijfonds 
Stichting Stad Rotterdam anno 1720
  
 

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: