Elisabeth

Serve the City Kaarten- en Kleurplatenactie in april: lichtpuntjes in tijden van corona

Wil jij iemand een hoopvol lichtpuntje bezorgen in deze tijd van sociaal isolement? Doe dan mee met onze Serve the City Kaarten- en Kleurplatenactie! 

In de maand april organiseren we stadsbreed een kaarten- en kleurplatenactie waar iedereen aan mee kan doen. Jij dus ook! Pak pen, papier en schrijf een bemoedigend kaartje of kleur een vrolijke kleurplaat, ook kinderen kunnen natuurlijk meedoen! 
 Schrijf een kaart of kleur een kleurplaat!


Voor wie?

Voor veel personen in een kwetsbare situatie is deze periode bijzonder moeilijk. Mensen die te kampen hebben met eenzaamheid of armoede worden door de coronacrisis extra hard getroffen. Vaak wordt hun sociaal isolement door de actuele situatie nog groter. Met deze stadsbrede kaarten- en kleurplatenactie willen we juist deze mensen een hart onder de riem steken! In het bijzonder denken we daarbij aan ouderen die door het wegvallen van sociale contacten nu extra eenzaam zijn.

De kaarten en kleurplaten kun je in een envelop door onze brievenbus gooien of opsturen naar Stichting Samen 010, Hang 7, 3011 GG Rotterdam. Vanuit ons kantoor zullen we de post verspreiden onder de wijkpartners waar we normaal gesproken een project organiseren tijdens de Hemelvaartsactie, denk hierbij bijvoorbeeld aan verzorgingstehuizen, een wooncomplex voor ouderen en persoonlijke contacten in de wijk.
 

Dit jaar kunnen we veelal niet op de geplande manier aanwezig zijn in de wijk, maar we kunnen hen wel laten weten dat we aan hen denken en op die manier met alle vrijwilligers een hoopvol geluid laten klinken door de stad. 

 

Schrijf en kleur!

Schrijf een bemoedigend, hoopvol, vrolijk, persoonlijk, lief of leuk kaartje! Bemoedig iemand door te laten weten dat je aan hen denkt en maak er een persoonlijke tekst van.

Hieronder kun je drie kleurplaten downloaden. Klik op de link, de afbeelding opent in een nieuw venster. Zet je muis op de afbeelding, druk je rechtermuisknop in, kies de optie 'afbeelding opslaan' en print de kleurplaat uit.
Kleurplaat vlinders
Kleurplaat bloemen
Kleurplaat kinderen

Kleur de kleurplaat en schrijf er eventueel nog iets bemoedigends bij zoals 'Ik denk aan je!'  'Je bent waardevol!' 'Dikke knuffel voor jou!' 'Lieve groetjes vanuit Rotterdam!' ect.

Lichtpuntjes,
je kunt ze helaas niet kopen,
maar je kunt ze wel zijn. 
Ik ben erg graag eentje voor jou,
ook al is hij maar klein!

 

Opsturen kan t/m 30 april 2020

Gooi jouw bijdragen door de brievenbus bij Stichting Samen 010, Hang 7 in Rotterdam.
Of stuur het in een envelop via de post naar: 

Stichting Samen 010
t.a.v. Serve the City kaartenactie
Hang 7
3011 GG Rotterdam

Wanneer opsturen een financiële belemmering is kun je gebruik maken van ons antwoordnummer, een postzegel is dan niet nodig: Stichting Samen 010, t.a.v. Serve the City kaartenactie, Antwoordnummer 20141, 3020 VB Rotterdam

 

Super bedankt voor jouw bijdrage!

 

We hopen de mensen met jouw stukje aandacht een hoopvol lichtpuntje te bezorgen!

Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl 

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: