Dorothee van der Veer

Serve the City Paasacties terugblik

Om de paasdagen voor iedereen extra feestelijk te maken heeft Serve the City Rotterdam samen met vrijwilligers uit de Rotterdamse kerken in totaal 18 bemoedigende wijkacties georganiseerd. Een geslaagd Paasweekend met veel blijde gezichten, goede gesprekken en corona-proof ontmoetingen. Aandacht voor elkaar in deze tijd maakt het verschil!

Jaarlijks organiseert Serve the City Rotterdam samen met kerken en vrijwilligers de Serve the City Hemelvaartsactie: een driedaagse van diaconale buurtacties rond Hemelvaart in verschillende gebieden in Rotterdam. Hier zijn inmiddels rond de 60 kerken in 11 wijken bij betrokken!

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft de Serve the City Hemelvaartsactie dit jaar een aangepaste vorm gekregen. Samen met de lokale partners organiseren we bemoedigende wijkacties met Pasen en Hemelvaart om mensen in de wijk een hart onder de riem te steken.
 

Bekijk de foto's van de Paasacties op onze Facebookpagina.Serve the City Paasacties

In 10 wijken van de stad kwamen mensen in beweging om wijkbewoners te verrassen. Er zijn heerlijke taarten gebakken voor 450 mensen in Oud-Charlois en Zuidwijk, in 5 wijken 1250 prachtige planten uitgedeeld, 200 kleurplaten en kaarten bezorgd in Feijenoord en Centrum-West en in het Oude Noorden is aan 30 mensen een persoonlijke Paasgroet overhandigd. De straten in Delfshaven werden versierd met vrolijke stoepkrijt tekeningen en een feestlijk kinderfeest. De bewoners van een woongroep voor mensen met een beperking hebben heerlijk genoten van verse poffertjes!

Dank aan alle vrijwilligers en partners voor jullie geweldige inzet en enthousiasme! We kijken met dankbaarheid terug op een geweldig Paasweekend met bemoedigende wijkacties en bereiden ons voor op de acties met Hemelvaart.

 

Blijf op de hoogte!

Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram voor updates en foto's van onze acties!


Serve the City is een beweging van vrijwilligers in Rotterdam die zich op een praktische manier inzetten voor hun stad. Door middel van onze acties willen we kerken van diverse denominaties en culturen met elkaar verbinden om samen het goede te zoeken voor hun stad. Daarbij zoeken we de samenwerking met lokale organisaties in de deelnemende wijken.

Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: