Dorothee van der Veer

Serve the City Hemelvaartacties terugblik

In het weekend van Hemelvaart werden mooie acties georganiseerd zoals planten uitdelen, concerten op afstand, dansoptreden, schoonmaakacties, activiteiten voor kinderen, lunches voor zorgmedewerkers, inzameling voor de lokale Voedselbank, maaltijden, duo-wandeling en nog veel meer. Zoveel diversiteit, verschillende culturen, enthousiaste kinderen, mooie en soms ontroerende ontmoetingen en een hele goede sfeer!

Jaarlijks organiseert Serve the City Rotterdam samen met kerken en vrijwilligers de Serve the City Hemelvaartsactie: een driedaagse van diaconale buurtacties rond Hemelvaart in verschillende gebieden in Rotterdam. Hier zijn inmiddels rond de 60 kerken in 11 wijken bij betrokken! Bekijk alle wijken, partners en projecten.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft de Serve the City Hemelvaartsactie dit jaar een aangepaste vorm gekregen. Samen met de lokale partners hebben we in totaal 65 bemoedigende wijkacties georganiseerd met Pasen en Hemelvaart om mensen in de wijk een hart onder de riem te steken.
 

Bekijk het fotoalbum van de acties met Pasen & Hemelvaart op onze Facebookpagina.

Of bekijk de foto's per wijk op deze website bij foto en video.


  
 

Serve the City Hemelvaartacties

In 11 wijken van Rotterdam kwamen mensen uit 55 kerken in actie om de stad te dienen. In totaal werden er rond Hemelvaart 49 projecten georgansieerd door de samenwerkende kerken en organisaties. Zoals een kinderfeest in het Oude Noorden, Lunches voor zorgmedewerkers in Pendrecht en Zuidwijk, Feestelijk dansoptreden in een seniorencomplex, Muziekoptreden bij een woongroep van de ASVZ, Bedankactie voor vrijwilligers van de Voedselbank en Gaarkeuken in Feijenoord, Gezellige duo-wandeling met een pannenkoek to go in Delfshaven, Schoonmaakacties, Tuintjes opknappen, Verrassingsdoosjes voor ondernemers, Inzameling voor de Voedsebank en nog meer! 

We hebben gemerkt dat kleine gebaren veel kunnen betekenen. Zoals deze reactie van een ondernemer die een verrassingsdoosje ontving: 'Het is heel moeilijk, maar dit geeft echt een glimlach op mijn gezicht. Bedankt!' of een vrijwilliger die mooie plantjes uitdeelde in de wijk en vertelde: 'Halverwege kwam een dame óns wat geven: 'Hier, een chocoladereep voor jullie. Jullie hebben net m'n dochter een plantje gegeven. Ze kwam huilend binnen. Ze is net gescheiden, dus dit raakte haar enorm. Mag ik jullie op de foto zetten?' en een mooie ontmoeting bij het tuintjes opknappen: 'Een mevrouw had 2 jaar lang niets in haar tuin kunnen doen. Haar man was 2 jaar geleden overleden en ze had zelf onlangs corona gehad. Ze was heel blij met de hulp in haar tuin en vond de acties zo mooi dat ze aangaf volgend jaar ook mee te willen helpen!' 
 
Indrukwekkend wat er gebeurd als mensen in beweging komen en omzien naar elkaar. We zijn dankbaar voor het enthousiasme van de vrijwilligers en de goede samenwerking tussen organisaties en kerken van diverse denominaties en culturen. Het is een feest om zo met elkaar de stad te dienen!

Aantallen Pasen & Hemelvaart
Met Pasen en Hemelvaart hebben zich 600 vrijwillgers ingezet in 65 projecten. Er zijn in totaal met Pasen en Hemelvaart 1600 planten uitgedeeld, 8 kinderactiviteiten georganiseerd, voor 620 mensen taart gebakken, 9 concerten en een dansfeest georganiseerd, 300 kaarten en kleurplaten uitgedeeld, 9 tuintjes, 15 geveltuintjes en 3 schoonmaakacties gedaan, 125 lunches voor zorgmedewerkers gemaakt, 60 kratten ingezameld voor de Voedselbank, 150 maaltijden bereid, 10 bloemstukken voor verzorgingshuis gemaakt, een duo-wandeling georganiseerd, 100 bemoedigingsdoosjes uitgedeeld aan ondernemers, 35 verwenpakketjes en 50 waardebonnen uitgedeeld, 30 Paasgroeten bezorgd, 2 Stoepkrijt-acties gedaan, 60 rugzakjes met schoolspullen uitgedeeld, attenties aan 600 AZC bewoners uitgedeeld en poffertjes gebakken voor mensen met een beperking. 

Heb je de wijkacties dit jaar gemist? Meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact op met de coördinatoren en doe volgend jaar ook mee! 

 

Blijf op de hoogte!

Volg ons ook op FacebookTwitter of Instagram voor updates en foto's van onze acties!


  

   

Serve the City is een beweging van vrijwilligers in Rotterdam die zich op een praktische manier inzetten voor hun stad. Door middel van onze acties willen we kerken van diverse denominaties en culturen met elkaar verbinden om samen het goede te zoeken voor hun stad. Daarbij zoeken we de samenwerking met lokale organisaties in de deelnemende wijken.

Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: