Dorothee van der Veer

Terugblik Serve the City acties in tijden van Corona: Een hoopvol geluid tussen Pasen en Hemelvaart 2020

Samen met ruim 60 kerken in 11 Rotterdamse wijken hebben we mooie acties georganiseerd om wijkbewoners te laten weten dat er aan hen gedacht wordt in deze moeilijke tijd!

Bekijk nu de prachtige foto's van onze acties in tijden van corona 2020!


In de periode tussen Pasen en Hemelvaart heeft Serve the City Rotterdam samen met ruim 60 kerken in 11 Rotterdamse wijken mooie acties georganiseerd om wijkbewoners te laten weten dat er aan hen gedacht wordt in deze moeilijke tijd. Door de inzet van enorm veel vrijwilligers zijn er in totaal 325 boeketten uitgedeeld, 11 bloemstukken gemaakt en konden meer dan 745 kaarten en kleurplaten bezorgd worden in de stad. Op Hemelvaartsdag werd de actieperiode feestelijk afgesloten. Op 9 locaties klonk er een gezellig muziek optreden waar bewoners op afstand van konden genieten en zijn in totaal ruim 2650 heerlijke taartpunten uitgedeeld aan wijkbewoners in de deelnemende wijken.
Een hoopvol geluid tussen Pasen en Hemelvaart

De jaarlijkse Serve the City Hemelvaartsactie is bij het ingaan van de corona maatregelen aangepast naar 'een hoopvol geluid tussen Pasen en Hemelvaart'. De geplande wijkactiviteiten konden niet doorgaan, maar met het uitdelen van bloemen, kaarten en kleurplaten, lokale wijkacties en een feestelijke afsluiting op Hemelvaart met taartpunten en muziek klonk er in de afgelopen periode een hoopvol geluid door de stad.
Dit gebaar werd zeer gewaardeerd!

We kregen deze mooie reactie van een mevrouw die post had ontvangen: “Bedankt voor de mooie tekening en bloemenkaart. Ik vind het erg fijn dat er in deze tijd zoveel lieve mensen aan de ouderen denken.” 

“Hartelijk dank voor de verrukkelijke taartjes die we bij thuiskomst voor onze deur vonden. Zo'n verrassing! Ik ben echt geraakt hierdoor.” Een reactie van iemand die taartpunten ontvangen heeft. 

We kijken met dankbaarheid terug op dit mooie resultaat, de betrokkenheid van de vrijwilligers en goede samenwerking tussen kerken van diverse culturen en lokale organisaties in de wijk. Het is een feest om zo met elkaar een hoopvol geluid te laten klinken in deze mooie stad!


 

Ga door!

Natuurlijk mogen de leuke Serve the City kleurplaten, die te downloaden zijn via de website, nog steeds gebruikt worden om iemand mee te verrassen. Laat je door deze acties inspireren en bemoedigen om zelf onderdeel te zijn van deze beweging, want aandacht voor elkaar in deze tijd kan het verschil maken! 
 

Terugblik

Bekijk alle acties terug via onze fotoalbums en onze Facebookpagina!


Dank aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om een hoopvol geluid te laten klinken in deze mooie stad!
Serve the City is een beweging van vrijwilligers in Rotterdam die zich op een praktische manier inzetten voor hun stad en is tevens een project van Stichting Samen 010. Serve the City Rotterdam verbindt kerken van diverse denominaties en culturen om samen het goede te zoeken voor hun stad en zoeken daarbij de samenwerking met lokale organisaties in de deelnemende wijken.

Jaarlijks organiseert Serve the City Rotterdam samen met kerken en vrijwilligers de Serve the City Hemelvaartsactie: een driedaagse van diaconale buurtacties rond Hemelvaart in verschillende wijken van Rotterdam. Dit jaar konden de geplande buurtactiviteiten niet doorgaan, maar op creatieve manieren hebben we de wijkbewoners wel kunnen laten weten dat we aan hen denken. Dank voor de betrokkenheid van alle vrijwilligers met wie we een hoopvol geluid konden laten klinken door de stad.
Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: