Dorothee van der Veer

Mooie kleurplaten en kaarten uitgedeeld!

De Serve the City kleurplaten zijn veelvuldig gebruikt! In totaal konden we 745 kleurplaten en kaarten bezorgen in de deelnemende wijken. 

“Bedankt voor de mooie tekening en bloemenkaart. Ik vind het erg fijn dat er in deze tijd zoveel lieve mensen aan de ouderen denken.” 


In de actieperiode 'een hoopvol geluid tussen Pasen en Hemelvaart' organiseerden we een stadsbrede kaarten- en kleurplatenactie. We zijn dankbaar dat zoveel mensen, waaronder ook heel veel kinderen, meegedaan hebben aan deze actie. In totaal konden we 745 kaarten en kleurplaten verspreiden in de stad.

De kleurplaten zijn uitgedeeld via onze wijkpartners met name op locaties waar we normaal gesproken acties doen tijdens de Serve the City Hemelvaartsactie. Zoals in Kralingen bij Verleeghuis Pniël. Hier stond een wandeling gepland rondom Hemelvaartsdag, deze wandeling kon niet doorgaan en daarom hebben we 100 kleurplaten en 10 bloemstukken gebracht namens de kerken in de wijk. 

In het Oude Noorden zijn de kleurplaten uitgedeeld bij het Jan van der Ploeghuis waar we elk jaar een activiteit organiseren rondom de Hemelvaartsactie. Goud van Noord organiseerde een kleurplaten wedstrijd en bracht met hun kinderclub de kleurplaten en door de kinderen geschreven kaarten bij het seniorencomplex. 

Namens de kerken in Pendrecht-Zuidwijk zijn in samenwerking met de CU-SGP fractie van Rotterdam bij Verpleeghuis Slingendael en Tussendael kaarten, kleurplaten en bloemen gebracht. Ook de bewoners van Profila Zorg Keyenburg ontvingen mooie kaarten en op deze locatie konden we ook een feestelijke actie doen op Hemelvaartsdag met taarten en muziek. 

Daarnaast zijn de kleurplaten o.a. verspreid bij Verpleeghuis Waelenstein in Oud-Charlois, seniorenflat Michaelflat in Carnisse, ASVZ Hazenberglaan, Laurens Heuvelhoek en wijkmaaltijden in IJsselmonde, seniorenflat in Delfshaven, wijkbewoners in Spangen en Centrum-West, bij de Steenplaats op de verpleegafdeling en Skala Humanitas in Feijenoord en ouderen in Overschie. Ook hebben veel mensen zelf de kleurplaten gebruikt om iemand in hun omgeving mee te verrassen!

We zijn enorm dankbaar dat zoveel mensen meegedaan hebben aan deze actie en we met elkaar wijkbewoners hiermee een glimlach en lichtpuntje konden bezorgen. Natuurlijk mag je onze kleurplaten nog steeds blijven gebruiken, want aandacht voor elkaar in deze tijd kan het verschil maken!
Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: