Organiseer een leuke actie met je vrienden, kennissen, buren, kerk of collega s. | Elisabeth

Organiseer jij ook een sponsoractie voor Sint voor Kint?!

In deze blog hopen we je inspiratie en ideëen te geven voor een makkelijk te organiseren sponsoractie die past bij jou!

Het zou geweldig zijn als jij in actie komt door het organiseren van een sponsoractie voor Sint voor Kint!
Een sponsoractie hoeft niet groot te zijn. Je kunt al heel makkelijk een kleine actie organiseren in je eigen omgeving. Betrek je vrienden, kennissen, kerk of collega's bij de actie door hen uit te nodigen voor een leuke, creatieve, sportieve of smakelijke activiteit.
 

Denk bijvoorbeeld aan een...

 

...gezellige maaltijd

Sta je graag in de keuken? Nodig dan je vrienden, kennissen of buren uit voor een gezellige maaltijd bij jou thuis. Kook een heerlijk diner, vraag een vast of vrijwillige bijdrage en combineer een gezellig avondje uit met het goede doel.

...lege statiegeldflessen inzameling

Zet een berichtje uit naar je vrienden, collega's en buren. Laat iedereen de statiegeld flessen bij jou afleveren en ga op een rustig moment naar de supermarkt om alle flessen in te leveren. Deze actie kost weinig inspanning en veel mensen vinden het leuk om op zo'n makkelijke manier een bijdrage te leveren aan een goed doel!
 

...verkoopactie van taart, koek, chocoladeletters of kruidnootjes

Verkoop heerlijke taatpunten en koek na de dienst bij de koffie. Plan een zondag na de dienst, vraag een aantal mensen iets te bakken en laat mensen een vrijwillige bijdrage geven voor het lekkers bij de koffie. 

In de Sinterklaastijd worden er veel lekkernijen verkocht zoals chocoladeletters, kruidnootjes en pepernoten. Vraag bij een lokale supermarkt of je deze lekkernij kunt inkopen voor het goede doel en verkoop de producten onder je vrienden, collega's en in je kerk.
 

...creatieve workshop

Heb jij een creatieve hobby? Laat anderen kennis maken met jouw hobby en organiseer een creatieve workshop. Vraag een vaste of vrijwillige bijdrage en combineer een gezellige middag of avond met het goede doel!

 

...sponsorloop

Trek je hardloop schoenen aan en doe mee met de sponsorloop rondom de Kralingse Plas op zaterdag 9 november om 15:00 uur. Voor kinderen is er een speciale ronde! Lees meer...

We horen graag welke actie jij gaat organiseren! Laat het ons weten door een email te sturen naar info@servethecityrotterdam.nl.
 

Sint voor Kint

is de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam met als doel geld op te halen voor Rotterdamse gezinnen met een krappe beurs, zodat zij ook een kado kunnen geven aan hun kinderen met Sinterklaas. We nodigen kerken en andere groepen uit om sponsoracties te organiseren en werven aanvullend geld bij fondsen en bedrijven. Van de opbrengst geven we de ouders rond Sinterklaas een kadobon van de speelgoedwinkel, zodat ze zelf een kado kunnen kopen voor hun kinderen. “Ik heb €25,- in de week te besteden. Met de bon kon ik voor mijn dochter een boek kopen dat ze heel graag wilde.”


Waarom?

In Rotterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Daarmee horen kinderen in Rotterdam tot de armste in Nederland. Geregeld blijft er geen geld over voor nieuwe kleren, vakantie of  –  een Sinterklaaskado. Met onze benefietactie Sint voor Kint willen we deze gezinnen daarom een hart onder de riem steken en hun de mogelijkheid geven om een keer iets extra’s te geven aan hun kinderen. Gezinnen die een kadobon ontvangen zijn daar heel dankbaar voor: Een moeder zei: 'Je kan je kinderen blij maken, en dat gebeurt te weinig – dat er iets over blijft om je kind blij te maken'.

 

 

 

 

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: