Dorothee van der Veer

Bloemenactie aftrap actieperiode Serve the City Rotterdam!

Als aftrap van onze acties in tijden van corona tussen Pasen en Hemelvaart hebben we met Pasen
120 boeketten uitgedeeld aan Rotterdammers die in deze crisis een bemoediging kunnen gebruiken!

Jaarlijks organiseert Serve the City Rotterdam de Hemelvaartsactie samen met kerken en vrijwilligers in Rotterdam: een driedaagse van diaconale buurtacties rond Hemelvaart in verschillende gebieden in Rotterdam. Vanwege de corona maatregelen krijgt deze actie dit jaar een aangepaste vorm en hebben we de actieperiode verruimt van Pasen t/m Hemelvaart.


Aftrap actieperiode Tussen Pasen en Hemelvaart

In het weekend van Pasen was de aftrap met een bloemenactie om mensen in een moeilijke situatie te bemoedigen. De bloemen kregen we vanuit de bloemenestafette van Coalitie Erbij. In totaal konden we 120 boeketten uitdelen via onze diaconale partners aan kwetsbare wijkbewoners in 5 wijken van Rotterdam.

De ontvangers waren erg blij en dankbaar! Ouderen die al weken niet naar buiten kunnen, een jonge moeder met een heftige burn-out, een chronisch zieke dame die de deur niet uit kan en haar moeder met kanker niet kan bezoeken. De bloemen zijn goed terecht gekomen!

Dank aan de vrijwilligers uit Centrum-West die de bloemboeketten gemaakt hebben en onze partners die de bloemen uitgedeeld hebben in Charlois, Oude Noorden, Feijenoord, Pendrecht-Zuidwijk en Centrum-West.
Dank ook aan Coalitie Erbij, Trevvel en Green Partners voor de bloemen!

Meer foto's van deze acties kun je vinden op onze Facebookpagina! 

Kaarten- en kleurplatenactie in april

De volgende actie is stadsbreed de kaarten- en kleurplatenactie waar iedereen aan mee kan doen. Schrijf een bemoedigend, hoopvol, lief kaartje of kleur een vrolijke kleurplaat, ook kinderen kunnen natuurlijk meedoen! In de blog over de kaarten- en kleurplatenactie vind je meer inspiratie en leuke kleurplaten die je kunt downloaden.

Opsturen van je kaart of kleurplaat kan t/m 30 april naar: Stichting Samen 010, t.a.v. Serve the City kaartenactie, Hang 7, 3011 GG Rotterdam. Lees meer...

 

Wijkacties

In de 11 wijken die meedoen met onze Hemelvaartsactie zullen we waar mogelijk aangepaste acties organiseren. Onder wijkacties en partners vind je een overzicht van de gebieden, deelnemende kerken en wijkorganisaties. Wanneer meer bekend is over de wijkacties wordt dit bekend gemaakt op de website.

 

Samen met christenen in heel de stad willen we door deze acties een hoopvol geluid laten klinken! Doe je mee?


Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: