Dorothee van der Veer

Vrijwilligers gezocht voor Paasevent van Stichting Agape

Doe mee met het Paasevent van Stichting Agape
van 2-6 april in Rotterdam Delfshaven!

Omdat we Stichting Agape een warm hart toedragen brengen we graag hun Paasevent onder jullie aandacht. Stichting Agapè is een diaconaal-missionair project dat al ruim zes jaar actief is in Rotterdam Bospolder met een eigen pand waaruit wekelijks allerlei activiteiten voor de kinderen en jongeren worden georganiseerd: meidenclubs, jongensclub, kinderclub en straatwerk. Met een team van stafleden en vrijwilligers delen ze geloof, hoop en liefde.

Elk jaar organiseert Stichting Agape een Paasvent waarin ze samen met ongeveer 25 vrijwilligers de wijk in gaan om Gods liefde handen en voeten te geven. Twee dagen teambuilding en drie dagen actief in de buurt. "Team United" is het thema van aankomende Paasevent, Team United staat voor eenheid in het team, met de wijk en met God. De wijk Bospolder is een mooie mix van allerlei culturen en geloven en daarom past het thema van dit jaar ook goed bij het werk: samen met de vrijwilligers en wijkbewoners zijn we samen Team United: aan elkaar verbonden!

Programma
Teambuilding bestaat uit verschillende sprekers die tools geven over hoe en wat je kunt delen met de wijkbewoners,we doen verschillende teamspelen en gaan op ontdekkingstocht door de wijk.
Van zaterdag tot maandag zijn er allerlei activiteiten in de wijk: een spelmiddag, een wijkfeest, talentenshow, Expeditie Bospolder, Levend Stratego. Het team van Agapè begeleidt alle activiteiten maar geeft ook veel ruimte om zelf initiatief te nemen en zelf nieuwe dingen uit te proberen. Ook een aantal jongeren uit de wijk helpen mee om er een bijzonder weekend van de te maken.
Als vrijwilliger krijg je zo een unieke kans om aan allerlei activiteiten mee te doen en nieuwe vriendschappen te sluiten met vrijwilligers en wijkbewoners. Je bent lekker bezig maar er is ook genoeg tijd om even te ontspannen en zelf te ontvangen.

Reacties
Een aantal reacties van vrijwilligers:
“Ik dacht dat ik vooral veel zou geven maar ik heb ook zoveel terug gekregen. Bijzonder hoe een team vrijwilligers overal vandaan, zo snel één team werd! Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt.”
“Dit weekend heeft mijn leven veranderd. God speelde eigenlijk niet meer echt een rol in mijn leven en ik deed mee omdat mijn vrienden gingen. Maar ik heb God echt leren kennen, juist doordat je je geloof gaat delen.”
Maar ook de kinderen en jongeren zijn enthousiast. Al een paar maanden wordt gevraagd of ‘de blauwe mensen’ weer komen. We droegen een aantal jaar een blauw shirt en zijn zo omgedoopt tot ‘de blauwe mensen’. Dit jaar kwam de vraag: ‘ik wil ook blauw worden, want ik hoor ook bij jullie. Hoe kan ik helpen?”
“Ik heb altijd zoveel zin als jullie weer komen. Anders lig ik gewoon lang op bed of kijk ik tv maar nu wil ik de hele dag naar buiten!”

Voor meer informatie of om je op te geven: mail z.s.m. naar events4delfshaven@gmail.com.

De kosten voor het weekend zijn 50 euro, inclusief overnachting, eten en teamshirt.
Meer informatie over Stichting Agapè: www.agape.nl.

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: