Benefietactie Sint voor Kint

Kom in actie voor Rotterdamse kinderen in armoede!


Doe tot 20 november mee met de benefietactie Sint voor Kint. 
Want elk kind verdient een Sinterklaaskado!


Sint voor Kint is de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen die in armoede opgroeien, zodat zij ook een kado kunnen krijgen met Sinterklaas.
Doe je mee? Organiseer een sponsoractie, houd een collecte of geef een gift! Elke euro telt!

 

 

In Rotterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in armoede. Iets extra's zoals een Sinterklaaskado zit er voor de kinderen vaak niet in, daar is gewoon geen geld voor. Daarom willen we juist voor deze kinderen iets extra's doen! We nodigen je uit om een bijdrage te leveren en deze gezinnen een hart onder de riem te steken in de decembermaand! Hoe je kan helpen?
 

Organiseer een sponsoractie, collecte of geef een gift: elke euro telt!


Bijvoorbeeld door het bakken van taarten en deze na de dienst bij de koffie te verkopen. Of het verkopen van kruidnoten, poffertjes, broodjes, rollen snoep ect. Naast al dat lekkers kun je ook creatieve workshops geven, maaltijden organiseren, een rommelmarkt, lege statiegeldflessen inzamelen, een collecte houden voor Sint voor Kint of bedenk iets leuks met een groep!

Inspiratie nodig? Lees de blog over makkelijk te organiseren sponsoracties.
Kijk naar de actie-ideeën, praktijkvoorbeelden en de actuele partners en acties!

‘De reacties waren hartverwarmend, sommige mensen waren er stil van en vertelde dat ze nu toch nog iets konden kopen voor de kinderen. Anderen waren zo verbaasd dat ze bijna een traan moesten weg vegen. ‘Is dit echt voor de kinderen?’ Een verhaaltje over de kinderen. Tot drie keer bedankt. Een stevige handdruk. Het was een hele leuke ochtend en mooi om op deze manier de mensen blij te maken. Namens alle cliënten: Bedankt!’
 

Waarom?


In Rotterdam moeten veel gezinnen rondkomen met een krappe beurs. Iets extra's zoals een Sinterklaaskado zit er voor de kinderen vaak niet in, daar is gewoon geen geld voor. Het leefgeld van een gezin met een krappe beurs is vaak niet meer dan €50,- per week. Daarom willen we juist voor deze kinderen iets extra's doen!

Tot 20 november doen verschillende groepen, kerken en particulieren mee aan de actie door het organiseren van een sponsoractie, collecte of het geven van een gift. Met de acties willen we de armoede onder Rotterdamse kinderen onder de aandacht brengen en tegelijk een mogelijkheid bieden iets te betekenen voor deze gezinnen.

Een gezin heeft voor ons op papier gezet hoe het is om rond te moeten komen met een krappe beurs. Lees in onze blog hun persoonlijke verhaal.


'Het is een gebaar naar de kinderen maar zeker ook aan naar de ouders, voor iedereen is het een hele moeilijke situatie.'

 

Wat gebeurt er met de opbrengst?


Van de opbrengst van Sint voor Kint geven we gezinnen met een inkomen rondom de armoedegrens een kadobon van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- waarmee de ouders zelf een kado kunnen kopen voor hun kinderen. Hieronder vallen alle gezinnen die een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam en gezinnen die we bereiken via onze diaconale partners in verschillende wijken van Rotterdam. Meer over de achtergrond van de actie

‘Het is zo fijn om eindelijk eens iets te kunnen geven aan mijn kind in plaats van altijd maar ‘nee’ te moeten zeggen!’

‘De reacties waren heel leuk, de mensen waren zeer verrast en erg blij dat ze nu toch cadeautjes konden kopen. Er was natuurlijk totaal niet op gerekend en dat maakt het juist zo leuk voor ons om een beetje Sinterklaas te spelen bij het uitdelen.’

 

Wat kan ik doen?


Organiseer bijvoorbeeld een kleine sponsoractie bij jou thuis: nodig je vrienden uit voor een gezellige maaltijd of creatieve workshop, vraag een bijdrage en combineer zo gezelligheid en plezier met het goede doel. Laat ons weten wat je plannen zijn of vraag gerust om tips, we denken graag met je mee.

Maak je bijdrage vóór 20 november over. Dit kan met een donatie via iDeal of door het bedrag te storten op rekeningnummer NL81 INGB 0000 5434 11 t.n.v. Stichting Samen 010 o.v.v. Sint voor Kint (ANBI erkend). Alle giften die binnenkomen voor Sint voor Kint worden volledig gebruikt voor de aanschaf van kadobonnen. 

Voor gezinnen die het niet breed hebben is het heel bijzonder en waardevol om als ouder een keer iets extra's te kunnen geven aan je kind. Doe je mee? Namens de ouders en kinderen: ‘Bedankt!’

Meer weten? Stuur een email naar info@servethecityrotterdam.nl of bel naar 010 466 67 22 (Stichting Samen 010: vraag naar de coördinator van Sint voor Kint)

 
De benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam. Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl